Bromfietsrijbewijs

Als je 16 jaar bent, mag je op een scooter of brommer gaan rijden. Hiervoor moet je in het bezit zijn van het rijbewijs AM, oftewel het bromfietsrijbewijs! Bij ons geen pakket met een vast (maximaal) aantal lesuren maar je krijgt de rijlessen die je nodig hebt. Ons slagingsprecentage is 91%, je hebt dus een zeer grote kans om in 1 x te slagen voor je bromfietsexamen.

Theorie-examen

Voor het behalen van je bromfietsrijbewijs moet je twee examens doen afleggen: een theorie- en praktijkexamen. Je kunt het theorie-examen al doen als je op de examendatum 15½ jaar of ouder bent! De theoriemiddelen (boek, oefenboek en examentraining) kan je kopen bij onze rijschool! Mocht het leren van de theorie niet lukken dan kan de rij-instructeur je het een en ander uitleggen op de rijschool. Aan deze uitleg zijn geen kosten verbonden.

Lees meer

Praktijkexamen

Om praktijkexamen af te mogen leggen, moet je 16 jaar zijn, je theorie-examen hebben behaald en praktijklessen gevolgd hebben. Hoeveel lessen je nodig hebt, is per persoon verschillend. Dit hangt af van onder andere je kennis van de bromfiets, je verkeersinzicht, je rijvaardigheid en je leersnelheid. Meestal zijn er vier lessen nodig. Je wordt tijdens je examen beoordeeld op gevaarherkenning, houding in het verkeer en voertuigvaardigheid.

Lees meer
Prijzen