Theorie- en praktijk examen

Theorie bromfietsrijbewijs

Je kunt het theorie-examen al doen als je op de examendatum 15½ jaar of ouder bent!De minimumleeftijd voor praktijklessen met een bromfiets is 16 jaar.

De theoriemiddelen (boek, oefenboek en examentraining) kan je kopen bij onze rijschool! Mocht het leren van de theorie voor het bromfietsrijbewijs niet lukken dan kan de rij-instructeur je het e.e.a. uitleggen op de rijschool! Aan deze uitleg zijn geen kosten verbonden!

Het theorie-examen voor de bromfiets kan je oefenen op www.snelslagen.nl

Het theorie-examen bestaat uit 50 vragen. Dit zijn ja/nee-vragen, meerkeuzevragen en open vragen. Hiervan moet je er minstens 44 goed beantwoorden. Je mag dus maar 6 fouten maken! De vragen worden getoond op een monitor en je beantwoordt ze door op de juiste knop te drukken. Dit wordt uitgelegd.

Om dit examen te kunnen maken moet je meenemen:

  • de oproepkaart van het CBR, deze wordt je per email toegezonden door het CBR.

  • Je identiteitsbewijs.

Het examen zal ongeveer drie kwartier duren. Je moet een half uur van tevoren aanwezig zijn! Als je geslaagd bent voor je theorie-examen, kun je je praktijk-examen gaan aanvragen. Het theorie-examen is vrij pittig dus zorg ervoor dat je goed bent voorbereid!

Als je je goed hebt voorbereid, kun je het examen aanvragen. Je kunt het op verschillende tijden afleggen in één van de dertig theoriecentra van het CBR. Je rijschool kan het examen reserveren, maar je kunt dat ook zelf doen.

Praktijk bromfietsrijbewijs

Om praktijkexamen af te mogen leggen, moet je 16 jaar zijn, je theorie-examen hebben behaald en praktijklessen gevolgd hebben. Hoeveel lessen je nodig hebt, is per persoon verschillend. Dit hangt af van onder andere je kennis van de bromfiets, je verkeersinzicht, je rijvaardigheid en je leersnelheid. Meestal zijn er vier lessen nodig. Je wordt tijdens je examen beoordeeld op gevaarherkenning, houding in het verkeer en voertuigvaardigheid.

In overleg met de leerling wordt het rij-examen aangevraagd! Je krijgt op deze dag rijlessen en aansluitend het rij-examen. Ongeveer 1 week van te voren krijg je ook minimaal 2 rijlessen zodat je op de examendag alleen nog maar de puntjes op de i hoeft te zetten.

De praktijklessen voor het bromfietsrijbewijs worden bij Verkeersschool Mika gegeven door een zeer ervaren rij-instructeur! Je krijgt privé-rijles wat het eindresultaat zeker ten goede komt!

De lessen worden gestart vanaf onze locatie aan de Belgiestraat 14 te Kaatsheuvel!

Prijzen