Theorie en praktijkexamen

Alles over theorie autorijbewijs, eigen verklaring, machtiging verkeersschool Mika met DigiD en tussentijdse toets.

Theorie autorijbewijs

Theorie autorijbewijs bij Verkeersschool Mika bestaat uit de volgende leermiddelen: 

Een theorie pakket bestaat uit een theorieboek en 10 uur examentraining op internet.

Het is mogelijk om klassikaal theorielessen te volgen! Deze avonden worden gegeven op de locatie aan de Belgiëstraat 14 te Kaatsheuvel!

Eerstvolgende Cursusdata theorie-cursus: woensdagavond 31 mei 2023 aanvang om 18.30 tot 20.00 uur. De theoriecursus omvat 6 lesavonden en 1 avond examentraining! Heb je meer (langer) ondersteuning nodig dan ben je, na afloop van deze cursus, ook nog welkom op deze theorie-avonden.

Eigen Verklaring

Voordat de Verkeersschool het rij-examen kan aanvragen dient er een Eigen Verklaring te worden ingevuld. Dit is een verklaring waarin je wordt gevraagd naar medische informatie over jezelf en of je in staat bent om een motorvoertuig te besturen. Een Eigen Verklaring kun je via de website mijn.cbr.nl aanvragen of bij de gemeente.

Machtiging met DigiD

Voordat wij het praktijkexamen voor jou gaan aanvragen moet jij daar eerst toestemming voor geven. Dat doe je met een machtiging. Voordeel hiervan is dat je direct een e-mail ontvangt als wij een praktijkexamen of toets voor je hebben gereserveerd of als deze is verschoven. Daarnaast zijn jouw adresgegevens automatisch voor ons beschikbaar in het reserveringssysteem van het CBR. Het machtigen doe je op mijn.cbr.nl met je DigiD. DigiD is jouw persoonlijke digitale legitimatie voor overheidsdiensten. Het rijexamen wordt aangevraagd als de leerling en de rij-instructeur vinden dat je er klaar voor bent om zelfstandig aan het verkeer te kunnen deelnemen.

Tussentijdse toets

Om de slagingskans te vergroten is het mogelijk om een tussentijdse toets te maken. Het is een rijtest die verloopt als een echt examen. Het is een goede gelegenheid om alvast te wennen aan het examen en om eventuele nervositeit weg te nemen.

Een examinator van het CBR beoordeelt tijdens de tussentijdse toets hoe het met je rijvaardigheid is gesteld. Hij neemt alles onder de loep wat bij een echt examen ook getoetst wordt. Bij een positief resultaat wordt vrijstelling gegeven voor de bijzondere verrichtingen tijdens het eerste praktijkexamen.

Deze tussentijdse toets verhoogt de kans (± 20%) om tijdens het eerste examen een maximaal resultaat te behalen. De tussentijdse toets volgt men meestal na 3/4 van de rijopleiding. Om de tussentijdse toets te mogen afleggen moet je in het bezit zijn van het theoriecertificaat.

Voordelen

  • Advies van examinator na tussentijdse toets

  • Wennen aan examensituatie

  • Vrijstelling voor bijzondere verrichtingen