Aanhanger rijbewijs

Ga je binnenkort op vakantie met een caravan of rijden met een aanhangwagen of trailer? Dan is een aanhanger (BE) rijbewijs in sommige gevallen verplicht. De praktijklessen BE /aanhangwagenrijbewijs worden gegeven met onze VW Tiquan en een moderne aanhangwagen! Je kunt losse lessen nemen van 2 uur of kiezen voor een dagcursus.

Wanneer E achter B rijbewijs nodig?

Je hebt een rijbewijs BE nodig om te rijden met een zwaardere aanhangwagen, trailer of caravan. Vanaf januari 2013 zijn deze regels gewijzigd. Heeft u het rijbewijs E bij B behaald voor 18 januari 2013 dan verandert er niets voor u.

De rijbewijscategorie B (personenauto) geldt voor personenauto’s met een aanhanger van maximaal 750 kilo. Is de aanhanger zwaarder dan 750 kilo? Dan is rijbewijs BE verplicht als de toegestane maximum massa van de combinatie meer bedraagt dan 3.500 kilo uitkomt. De aanhanger mag wel zwaarder zijn dan de auto. Uit het kentekenbewijs van de auto moet blijken of de auto een dergelijke zware aanhanger wel mag en kan trekken.

Het BE rijbewijs is dus voor bestuurders van auto’s met aanhanger (of trailer of caravan) waarvan het gewicht van de totale combinatie zwaarder is dan 3.500 kg.

Prijzen